Zoete-aardapppelstamppot met vegetarische gehacktbal

35 min.

Hoofdgerecht - 4 personen

Ingredienten

500 g spruitjes (zak)

1 kilo zoete aardappelen

2/3 pot zongedroogde tomaten (à 295 g)

4 gehacktballen (Vegetarische Slager)

1 Groentebouillonblokje zero salt (pak 72 g, Knorr)

Benodigdheden

pureestamper

hapjespan of braadpan


Bereiding

  1. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in een ruime pan in 15 min. gaar. Kook de spruiten de laatste 8 min. mee met de aardappelen.
  2. Breng ondertussen 500 ml water met het bouillonblokje in een hapjespan aan de kook. Voeg de gehacktballen toe en laat op laag vuur 15 min. sudderen. Keer halverwege.
  3. Giet de aardappelen af. Doe terug in de pan, voeg 100 ml bouillon van de gehacktballen toe en stamp tot een grove puree.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en schep door de stamppot. Breng op smaak met peper en evt. zout. Serveer met de gehacktballen.
  5. Kijk hier hoe onze chef het recept heeft bereid:

Tip

Liever geen vegetarische gehacktbal? Je kunt de stamppot ook garneren met verkruimelde feta 48+.

Bevat per persoon

595 kcal • 26 g eiwit • 19 g vet, waarvan 6 g verz. • 70 g koolhydraten, waarvan 18 g suikers • 3,4 g zout • 19 g vezels