Vegetarische burger met friet

25 min. + 25 min. oven

Hoofdgerecht - 4 personen

Ingredienten

700 g verse Franse friet (zak, koelvers)

3 el (arachide)olie*

5 el real mayo (pot 210 ml, Hellmanns)

½ el wittewijnazijn*

½ kropsla, gewassen en gedroogd

3 tomaten

1 komkommer

4 Italiaanse bollen, opengesneden

4 vegan ereburgers

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier bekleed

Grillpan

*Voorraadkast


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Verdeel de friet over de bakplaat. Meng met 2 el olie, peper en evt. zout en bak in ca. 25 min. goudgeel. Schep halverwege om.
  2. Meng 2 el mayonaise met de azijn, peper en evt. zout. Bewaar 4 slablaadjes en snijd de rest grof. Snijd 1 tomaat in plakjes en de rest in stukjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Meng de sla met de tomatenstukjes, komkommer en de dressing.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Grill elk broodje 3 min. op de snijkant. Bestrijk de burgers met 1 el olie en grill in 8-9 min. goudbruin. Keer halverwege.
  4. Besmeer de broodjes met 3 el mayonaise en beleg met de slablaadjes, burgers en tomatenplakjes. Serveer met de salade en friet.
  5. Kijk hier hoe onze chef het recept heeft bereid:

Tip

Liever geen ereburger? Je kunt ook aubergine in plakken van een ½ cm snijden, bestrijken met olie en gedroogde kruiden en in porties 6 min. grillen. Keer halverwege.

Bevat per persoon

900 kcal • 25 g eiwit • 54 g vet, waarvan 10 g verz. • 73 g koolhydraten, waarvan 7 g suikers • 2,4 g zout • 12 g vezels