Shakshuka met couscous

30 min.

Hoofdgerecht - 4 personen

Ingredienten

1 aubergine

2 rode uien

2 rode paprika's

4 el (arachide)olie*

2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)

1 pak wereldgerechten shakshuka (256 g, Knorr)

4 eieren

150 g Griekse feta 43+ (pakje 200 g)

Benodigdheden

hapjespan

*Voorraadkast


Bereiding

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm, de uien in halve ringen en de paprika’s in dunne repen. Verhit 2½ el olie in de hapjespan en bak de ui en paprika 10 min. op middelhoog vuur.
  2. Verhit 1½ el olie in een koekenpan en bak de aubergine in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  3. Voeg de tomatenblokjes en sausmix toe aan de paprika en breng aan de kook. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur in 8 min. stollen.
  4. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep om met de aubergine. Houd afgedekt tot gebruik.
  5. Verkruimel de feta, verdeel met de toppingmix over de shakshuka en serveer met de couscous.
  6. Kijk hier hoe onze chef het recept heeft bereid:

Tip

Bevat per persoon

650 kcal • 26 g eiwit • 32 g vet, waarvan 11 g verz. • 59 g koolhydraten, waarvan 21 g suikers • 2,9 g zout • 11 g vezels