Romige spaghetti met bloemkoolsaus & spinazie

20 min.

Hoofdgerecht - 4 personen

Ingredienten

300 g volkorenspaghetti (zak 500 g)

400 g bloemkoolroosjes (zak)

1 zakje romige tagliatelle (39 g, Knorr)

300 ml volle melk (pak 500 ml)

½ zak amandelen met rooksmaak (à 150 g)

1 citroen (schoongeboend)

200 g spinazie (zak)

Benodigdheden

staafmixer


Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Halveer de grote bloemkoolroosjes en kook 8 min. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de sausmix, melk en 150 ml water toe, roer door en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
  3. Hak ondertussen de amandelen grof. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten.
  4. Giet de pasta af. Meng met de bloemkoolsaus en spinazie en laat slinken. Roer het citroenrasp en -sap erdoor en breng op smaak met peper en evt. zout. Verdeel over borden en bestrooi met de amandelen. Serveer met een partje citroen.
  5. Kijk hier hoe onze chef het recept heeft bereid:

Tip

In plaats van amandelen kun je ook vegetarische speckjes bakken en erdoor scheppen.

Bevat per persoon

560 kcal • 22 g eiwit • 22 g vet, waarvan 4 g verz. • 62 g koolhydraten, waarvan 11 g suikers • 1,7 g zout • 11 g vezels