Pasta pesto met kipstuckjes & tomatensalade

20 min.

Hoofdgerecht - 4 personen -

Ingredienten

5 Trostomaten

2 bollen mozzarella (125 g)

1 bosje saladeui

300 g spaghetti (pak 500 g)

160 g vegan kipstuckjes (Vegetarische Slager)

3 el (olijf)olie*

2 el (balsamico)azijn*

75 g rucola slamelange

125 g verse groene pestosaus (bakje)

*Voorraadkast


Bereiding

  1. Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakjes. Halveer de grotere plakken mozzerella. Snijd de saladeui in dunne ringetjes.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
  3. Snijd de kipstukjes grof. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kipstuckjes ca. 5 min. op middelhoog vuur.
  4. Klop een dressing van de rest van de olie en azijn, peper en eventueel zout. Verdeel de sla over een grote platte schaal en leg de tomaat- en mozzarrelaplakjes dakpansgewijs op de sla. Besprenkel met de dressing en bestrooi met peper.
  5. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, kipstuckjes en saladeui. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer de pasta met de salade.
  6. Kijk hier hoe onze chef het recept heeft bereid:

Tip

Ook lekker met geroosterde pijnboompitten in plaats van vegetarische kipstuckjes.

Bevat per persoon

770 kcal • 31 g eiwit • 42 g vet, waarvan 12 g verz. • 63 g koolhydraten, waarvan 9 g suikers • 1,6 g zout • 8 g vezels