Noedels met tofu, Chinese wokgroente en zoete chilisaus

15 min.

Hoofdgerecht - 4 personen

Ingredienten

375 g tofu natural (schaal, AH Biologisch)

3 el arachideolie*

2 el sojasaus (fles 175 ml, Conimex)

250 g eiermie (pak, Conimex)

600 g Chinese wokgroente (zak)

100 ml woksaus sweet Chili (fles 175 ml)

½ bakje koriander (à 15 g)

*Voorraadkast


Bereiding

  1. Laat de tofu uitlekken, dep droog en scheur in grove stukken van 2-3-cm. Bestrooi met peper.
  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 10 min. krokant. Voeg de laatste 2 min. de sojasaus toe. Schep regelmatig om. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Kook de mie in 5 min. beetgaar en giet af. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en evt. zout.
  4. Snijd de koriander grof. Meng de noedels met de groenten en verdeel over diepe borden. Verdeel de tofu erover en garneer met de koriander.
  5. Kijk hier hoe onze chef het recept heeft bereid:

Tip

Vervang de tofu evt. door rulstukjes, die je bakt volgens de aanwijzing op de verpakking.

Bevat per persoon

535 kcal • 25 g eiwit • 22 g vet, waarvan 4 g verz. • 55 g koolhydraten, waarvan 7 g suikers • 1,5 g zout • 8 g vezels • Lactosevrij