Nasi met pindasaus en vegetarische kipstuckjes

20 min.

Hoofdgerecht - 4 personen

Ingredienten

250 g zilvervliesrijst

2 el (arachideolie)*

160 g vegan kipstuckjes (Vegetarische Slager)

900 g nasigroente (schaal 450 g)

1 zakje nasi kruidenmix (19 g, Conimex)

2 tl sambal oelek (potje 200 g, Conimex)

4 eieren

400 g pindasaus mild (bak, Conimex)

75 g cassavekroepoek (zak, Conimex) wok

Benodigdheden

Wok

*Voorraadkast


Bereiding

  1. Kook de rijst 8 min. Giet af en laat staan tot gebruik.
  2. Verhit 1 el olie in een wok en bak de kipstuckjes 2 min. Voeg de nasigroente, kruidenmix en sambal toe en bak 5 min. mee. Voeg de rijst toe en roerbak nog 1 min. mee.
  3. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en evt. zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
  4. Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de nasi over 4 borden. Snijd de omelet in repen en verdeel over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek en evt. extra sambal.
  5. Kijk hier hoe onze chef het recept heeft bereid:

Tip

Vervang evt. de vegetarische kipstuckjes door ongezouten, grof gehakte en kort geroosterde cashewnoten.

Bevat per persoon

890 kcal • 30 g eiwit • 33 g vet, waarvan 6 g verz. • 110 g koolhydraten, waarvan 33 g suikers • 3,9 g zout • 15 g vezels