Kapsalon met vegetarische kip-shoarma en salade

25 min. + 10 min. oven

Hoofdgerecht - 4 personen

Ingredienten

3 el olijfolie*

600 g aardappelschijfjes (zak, koelvers)

352 g vegan kip-shoarma (schaal 176 g, De Vegetarische Slager)

100 g geraspte kaas voor pizza

¾ komkommer

250 g cherrytomaten

4 el knoflooksaus (fles 250 ml, Calvé)

100 g fijngesneden ijsbergsla (zakje)

Benodigdheden

aluminium schaal of ovenschaal (20 x 30 cm)

*Voorraadkast


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verhit 1 el olie in een grote hapjespan en bak de aardappelschijfjes 9 min. op middelhoog vuur en daarna nog 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip-shoarma in 4 min. goudbruin.
  3. Schep de aardappelschijfjes in de aluminium (oven)schaal en schep de kip-shoarma erop. Verdeel de kaas erover en zet ca. 10 min. in de oven.
  4. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de cherrytomaten in kwarten. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer en tomaten erover. Besprenkel met de knoflooksaus. Lekker met sambal.
  5. Kijk hier hoe onze chef het recept heeft bereid:

Tip

In plaats van vegan kip-shoarma kun je ook 1 blik zwarte bonen (400 g) gebruiken. Deze hoef je niet mee te bakken.

Bevat per persoon

505 kcal • 29 g eiwit • 25 g vet, waarvan 6 g verz. • 35 g koolhydraten, waarvan 6 g suikers • 2,2 g zout • 12 g vezels