Hutspot met vegetarische rookworst en jus

30 min.

Hoofdgerecht - 4 personen

Ingredienten

1 kilo iets kruimige aardappelen

1 kilo hutspotgroente (zak)

1 Groentebouillonblokje zero salt (pak 72 g, Knorr)

1 vegetarische rookworst (250 g, Unox)

1 el olijfolie

125 g geroockte speckjes (Vegetarische Slager)

1 zakje jus met uitjes (24 g, Knorr)

1 el milde mosterd

Benodigdheden

pureestamper


Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de hutspotgroente en het bouillonblokje in 2 liter water in 20 min. gaar.
  2. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de speckjes in 5 min. op middelhoog vuur krokant.
  3. Meng ondertussen 250 ml met de mix voor jus met uitjes, breng al roerend aan de kook en laat 1 min. op laag vuur koken.
  4. Giet de aardappelen en hutspotgroente af en stamp met de mosterd tot een stamppot. Breng op smaak met peper.
  5. Serveer de hutspot met de rookworst, spekjes en jus. Lekker met extra mosterd.
  6. Kijk hier hoe onze chef het recept heeft bereid:

Tip

Liever geen vegetarische rookworst en vegetarische speckjes? Je kunt de stamppot ook garneren met geroosterde, grofgehakte hazelnoten.

Bevat per persoon

535 kcal • 15 g eiwit • 21 g vet, waarvan 6 g verz. • 64 g koolhydraten, waarvan 16 g suikers • 3,3 g zout • 15 g vezels