Gebakken krieltjes met broccoli en vegetarische bratwurst

25 min.

Hoofdgerecht - 4 personen

Ingredienten

1 kilo krieltjes (zak 500 g, koelvers)

50 g knoflookboter (bakje 100 g)

500 g broccoli

2 el olijfolie*

4 vegetarische bratwurst (De Vegetarische Slager)

250 g champignons

½ zakje peterselie (à 30 g)

1 zakje mix champignonsaus (Knorr)

*Voorraadkast


Bereiding

  1. Halveer de krieltjes. Verhit 25 g kruidenboter in een grote koekenpan en bak de krieltjes met peper en zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  2. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 3-5 min. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de bratwurst in 8 min. goudbruin en gaar.
  4. Snijd de champignons in plakjes en de peterselie fijn. Verhit 1 el olie in een pan en bak de champignons op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de champignonsausmix, 250 ml water en peterselie toe, roer door en breng aan de kook.
  5. Verdeel de krieltjes, broccoli en bratwurst over borden en schenk de saus over de broccoli.
  6. Kijk hier hoe onze chef het recept heeft bereid:

Tip

In plaats van vegetarische bratwurst kun je ook (afgespoelde en uitgelekte) kikkererwten gebruiken. Voeg toe aan de champignonsaus en verwarm 2 min. mee.

Bevat per persoon

580 kcal • 23 g eiwit • 27 g vet, waarvan 10 g verz. • 56 g koolhydraten, waarvan 4 g suikers • 2,1 g zout • 10 g vezels