Vegetarische schnitzel met krieltjes, groente & kaassaus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 25 min.
Ingrediënten
  • 50 g boter
  • 2 zakken koelverse minikrieltjes (à 450 g)
  • 500 g broccoli
  • 1/2 bakje platte peterselie (à 15 g)
  • 1 citroen
  • 300 g geschrapte worteltjes (zak)
  • 4 vegetarische Schnitzels (schaal 2 stuks, Vegetarische Slager)
  • 1 zakje saus voor groente (29 g, Knorr)

Voorraadkast en keukenmateriaal

  • Peper
  • Zout
  • Hapjespan

Bereiding

  1. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de krieltjes met peper en zout op matig vuur in 20 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de peterselie fijn en snijd de citroen in plakjes. Kook de broccoli met de wortels in 7 min. beetgaar. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de schnitzels in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
  3. Bereid ondertussen de saus voor groente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de helft van de peterselie door de saus en schep de rest door de krieltjes.
  4. Verdeel de groente, schnitzels en krieltjes over 4 borden. Schenk de saus over de groente en verdeel de citroenplakjes over de schnitzels.
AH Bio eieren

Variatietip

Dit gerecht is ook lekker met een omelet in plaats van een schnitzel.

Bevat per persoon:
  • 625 kcal
  • 23 g eiwit
  • 26 g vet, waarvan 13 g verz.
  • 68 g koolhydraten, waarvan 6 g suiker
  • 2.8 g zout
  • 15 g vezels