Vegetarische kip kerrie met rijst

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 25 min.
Ingrediënten
  • 300 g snelkookrijst (pak 400 g)
  • 2 uien
  • 500 g sperziebonen
  • 1/2 zakje peterselie (à 30 g)
  • 1 1/2 el kerrie (potje 49 g)
  • 320 g Kipstuckjes (2 schalen à 160 g, Vegetarische Slager)
  • 200 ml kokosmelk

Voorraadkast en keukenmateriaal

  • 30 g boter*
  • 2 el bloem*

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de peterselie fijn.
  3. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui met de kerrie, peper en zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de Kipstuckjes en bloem toe en bak 3 min. al omscheppend op matig vuur mee. Voeg de kokosmelk en 200 ml water toe, breng al roerend aan de kook zodat de saus bindt. Laat 5 min. op laag vuur koken.
  4. Kook ondertussen de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Roer 3/4 van de peterselie door de rijst. Verdeel de bonen met de rijst over 4 borden. Schep de kerrie erop en bestrooi met de rest van de peterselie.
AH Champignon Gran Formaggio Burger

Variatietip

Serveer in plaats van Kipstuckjes gekookte eieren in de saus.

Bevat per persoon:
  • 595 kcal
  • 26 g eiwit
  • 19 g vet, waarvan 13 g verz.
  • 73 g koolhydraten, waarvan 3 g suikers
  • 2 g zout
  • 15 g vezels