Vegetarische burger met salade en friet

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 15 min.+ 25 min. oventijd
Ingrediënten
  • 700 g verse Vlaamse friet
  • 4 Italiaanse bollen (pak 2 stuks, afbak)
  • 5 el Real mayo squeeze (fles 250 ml, Hellmann’s)
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 200 g ijsbergsla (zak)
  • 4 Mc2 burgers (schaal 2 stuks, Vegetarische Slager)

Voorraadkast en keukenmateriaal

  • 3 el (arachide)olie
  • 1/2 el wittewijnazijn
  • Bakpapier
  • Grillpan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210˚C. Verdeel de friet over een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng met 2 el olie en bak in ca. 25 min. goudgeel. Schep halverwege om. Bak de laatste 10 min. de Italiaanse bollen op een rooster onder de friet af.
  2. Meng ondertussen 2 el mayonaise, de azijn, 1 el water, peper en eventueel zout. Snijd 2 tomaten in plakjes en de rest in stukjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng 3/4 van de sla met de tomatenstukjes, komkommer en de dressing.
  3. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
  4. Besmeer de broodjes met de rest van de mayonaise. Verdeel de rest van de sla, de burgers en tomatenplakjes over de broodjes en leg de bovenkant erop. Serveer met de salade en friet.

AH Kastanjechampignons

Variatietip

In plaats van de Mc2 burger kunt u ook falafelballetjes op het broodje doen.

Bevat per persoon:
  • 950 kcal
  • 28 g eiwit
  • 47 g vet, waarvan 9 g verz.
  • 99 g koolhydraten, waarvan 9 g suikers
  • 2.5 g zout
  • 9 g vezels