Spaghetti bolognese met vegetarisch Gehackt

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 15 min.
Ingrediënten
  • 250 g witte champignons
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroente champignons (400 g)
  • 400 g Rul Gehackt (schaal 200 g, Vegetarische Slager)
  • 690 g pastasaus tradizionale (fles, Bertolli)
  • 300 g biologische volkorenspaghetti (pak 500 g)
  • 85 g rucola

Voorraadkast

  • 1 el (olijf)olie

Bereiding

  1. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons en roerbakgroente 5 min. op matig tot hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg het Rul Gehackt toe en bak 2 min. mee. Voeg de pastasaus toe en verwarm nog 3 min.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de spaghetti af, meng met de rucola en verdeel over diepe borden. Schep de saus erop en serveer.
AH Scharrelei

Variatietip

Gebruik linzen uit blik in plaats van Rul Gehackt. Verwarm ze 3 min. met de tomatensaus.

Bevat per persoon:
  • 580 kcal
  • 42 g eiwit
  • 10 g vet, waarvan 1 g verz.
  • 72 g koolhydraten, waarvan 22 g suikers
  • 3 g zout
  • 17 g vezels