Shakshuka

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 30 min.
Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 pak shakshuka (256 g, Knorr)
  • 4 eieren
  • 150 g Griekse feta 43+ (pakje 200 g)

Voorraadkast

  • 4 el (arachide)olie*

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm, de uien in halve ringen en de paprika’s in dunne repen.
  2. Verhit 1 1/2 el olie in een koekenpan en bak de aubergine in 10 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Roer regelmatig.Verhit 1 1/2 el olie in een koekenpan en bak de aubergine in 10 min. op matig vuur goudbruin en gaar. Roer regelmatig.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de ui en paprika 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
  4. Voeg de tomatenblokjes en sausmix toe en breng aan de kook. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek boven elke kuiltje een ei. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur in ca. 8 min. stollen.
  5. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep om met de aubergine.
  6. Verkruimel de feta en verdeel met de toppingmix over de shakshuka. Serveer met de couscous.

AH Cashewnoten

Variatietip

Dit gerecht is ook overheerlijk met vegetarische gehacktballetjes als toevoeging.

Bevat per persoon:
  • 650 kcal
  • 26 g eiwit
  • 32 g vet, waarvan 11 g verz.
  • 59 g koolhydraten, waarvan 21 g suikers
  • 6.9 g zout
  • 12 g vezels