Pasta pesto met tomatensalade

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 15 min.
Ingrediënten
  • 400 g penne (pak 500 g)
  • 600 g romatomaten (schaal 750 g)
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g)
  • 1 bosje salade-ui
  • 1 bakje verse basilicum (15 g)
  • 75 g rucola slamelange
  • 2 bakjes verse groene pestosaus (à 125 g)

Voorraadkast en keukenmateriaal

  • 1 el (olijf)olie
  • 2 el (balsamico)azijn

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in dunne plakken. Snijd de salade-ui in dunne ringen. Snijd de helft van de basilicum fijn.
  3. Klop een dressing van olie, azijn, peper en eventueel zout. Verdeel de sla over een grote, platte schaal en leg de plakken tomaat en mozzarella er dakpansgewijs op. Verdeel de hele basilicumblaadjes erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met peper.
  4. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, salade-ui en gesneden basilicum. Voeg eventueel kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer de pasta met de salade.

AH Linzen

Variatietip

Het is ook erg lekker om de pasta te serveren met gebakken Kipstuckjes.

Bevat per persoon:
  • 925 kcal
  • 30 g eiwit
  • 51 g vet, waarvan 14 g verz.
  • 82 g koolhydraten, waarvan 12 g suikers
  • 1.4 g zout
  • 7 g vezels