Nasi met vegetarische Kipstuckjes en satésaus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 20 min.
Ingrediënten
  • 250 g zilvervliesrijst
  • 160 g Kipstuckjes (schaal, Vegetarische Slager)
  • 900 g nasigroente (schaal 450 g)
  • 1 zakje nasi kruidenmix (19 g, Conimex)
  • 4 grote eieren (bijv. AH Scharrel)
  • 400 g pindasaus mild (bak, Conimex)
  • 75 g cassavekroepoek (zak, Conimex)

Voorraadkast

  • 2 el (arachide)olie

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen 1 el olie in de wok en bak de Kipstuckjes 2 min. Voeg de nasigroente en kruidenmix toe en bak 5 min. al omscheppend mee. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan, schenk de eieren erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
  4. Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de nasi over 4 borden. Snijd de omelet in repen en verdeel over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.
AH Chilibonen

Variatietip

Vervang de Kipstuckjes door ongezouten cashewnoten. Hak ze grof en rooster ze kort.

Bevat per persoon:
  • 890 kcal
  • 30 g eiwit
  • 33 g vet, waarvan 6 g verz.
  • 110 g koolhydraten, waarvan 33 g suikers
  • 3.6 g zout
  • 15 g vezels