Mexicaanse burrito's met vegetarische Kipstuckjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 20 min. + 10 min. oventijd
Ingrediënten
  • 4 tomaten
  • 1 zak paprikamix
  • 160 g Kipstuckjes (schaal, Vegetarische Slager)
  • 1 blik kidneybonen (200 g)
  • 1 pak burrito’s XXL (342 g, Knorr)
  • 1/2 bekertje crème fraîche (à 200 g)
  • 1 zakje geraspte cheddar (150 g)
Voorraadkast en keukenmateriaal
  • 2 el (olijf)olie
  • ovenschaal 30 x 40 cm (ingevet)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220˚C. Snijd de tomaten en paprika’s in blokjes van 1 cm. Snijd de Kipstuckjes grof.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Kipstuckjes en paprika 3 min. op matig vuur. Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken. Voeg de bonen en de helft van de tomaten toe aan de Kipstuckjes en bak 3 min. mee. Voeg de kruidenmix uit de burritoverpakking toe en verwarm nog 1 min.
  3. Meng ondertussen de sausmix met de crème fraîche en 3 el water. Besmeer de wraps aan 1 kant met de saus en verdeel het kipmengsel erover. Rol op en leg strak naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak 10 min. in het midden van de oven. Verdeel de rest van de tomatenblokjes erover en serveer.
AH Avocado

Variatietip

U kunt in plaats van Kipstuckjes ook plakjes avocado in de wrap doen.

Bevat per persoon:
  • 705 kcal
  • 30 g eiwit
  • 36 g vet, waarvan 14 g verz.
  • 59 g koolhydraten, waarvan 11 g suikers
  • 3.8 g zout
  • 13 g vezels

Naar het receptenmenu