Groentelasagne met vegetarisch Gehackt

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 25 min. + 45 min. oventijd
Ingrediënten
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente
  • 200 g Rul Gehackt (schaal, Vegetarische Slager)
  • 500 g pastasaus kruidig (stazak, Bertolli)
  • 1 zakje roomsaus basilicum (45 g, Knorr)
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 1 courgette
  • 250 g lasagnebladen (pak)

Voorraadkast en keukenmateriaal

  • 2 el (olijf)olie
  • Ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op matig vuur. Voeg het Rul Gehackt toe en bak 2 min. mee. Meng de pastasaus erdoor en neem de pan van het vuur.
  3. Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de mozzarella en de courgette in plakjes.
  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dunne laag roomsaus. Verdeel achtereenvolgens 1/3 van de lasagnebladen, 1/3 van de gehacktsaus en de helft van de courgette erover. Maak zo nog 2 lagen en eindig met de roomsaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne.
  5. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
AH Kastanjechampignons

Variatietip

Neem in plaats van Rul Gehackt linzen uit blik. Voeg ze op het laatst toe aan de pastasaus.

Bevat per persoon:
  • 560 kcal
  • 30 g eiwit
  • 20 g vet, waarvan 8 g verz.
  • 60 g koolhydraten, waarvan 21 g suikers
  • 2.9 g zout
  • 10 g vezels