Erwtensoep met vega rookworst

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 25 min. + 1 uur wachttijd - incl. 8 min. oventijd
Ingrediënten
  • 300 g biologische spliterwten (zak 500 g)
  • 2 blokjes groentebouillon (Knorr)
  • 500 g knolselderij
  • 500 g hutspotgroente
  • 4 kampioentjes (afbakbrood)
  • 1/2 zakje selderij (à 40 g)
  • 2 vegetarische rookworsten (à 150 g, Vegetarische Slager)

Keukenmateriaal

  • Soeppan

Bereiding

  1. Doe de spliterwten in een vergiet en spoel af. Doe samen met 2 liter water en de bouillonblokjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 40 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
  2. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg samen met de hutspotgroente toe en laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
  3. Bak ondertussen de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de selderij fijn en snijd de vega rookworsten in plakjes. Roer door de soep en verwarm de vega worst 5 min. Verdeel over diepe kommen en serveer met de broodjes.
AH kikkererwten

Variatietip

In plaats van rookworst kunt u kikkererwten uit blik toevoegen. Verwarm ze 5 min. in de soep.

Bevat per persoon:
  • 695 kcal
  • 35 g eiwit
  • 21 g vet, waarvan 5g verz.
  • 82 g koolhydraten, waarvan 12 g suikers
  • 5.3 g zout
  • 16 g vezels