Boerenkoolstamppot met vega rookworst en Speck

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 25 min.
Ingrediënten
  • 1 kilo iets kruimige aardappelen
  • 600 g boerenkool
  • 1 vegetarische rookworst (250 g, Unox)
  • 2 rode uien
  • 1 schaal Geroockte Speckjes (125 g, Vegetarische Slager)
  • 1 el milde mosterd

Extra

  • Pureestamper

Voorraadkast

  • 50 g boter

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar.
  2. Bereid ondertussen de vega rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Voeg de Speckjes toe en bak 5 min. mee.
  3. Giet de aardappelen en boerenkool af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, mosterd en wat kookvocht fijn tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de vega rookworst, gebakken Speckjes en uien. Lekker met extra mosterd.
AH basis groenteburger

Tip

Garneer de stamppot met kastanjechampignons in plaats van rookworst en Speckjes.

Bevat per persoon:
  • 555 kcal
  • 18 g eiwit
  • 28 g vet, waarvan 12 g verz.
  • 52 g koolhydraten, waarvan 5 g suikers
  • 2.9 g zout
  • 12 g vezels