Bami met vegetarische Kipstuckjes en gebakken ei

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • bereidingstijd 20 min.
Ingrediënten
  • 250 g volkorennoedels (pak, Conimex)
  • 450 g bamigroente
  • 160 g Kipstuckjes (schaal, Vegetarische Slager)
  • 200 g gesneden spitskool
  • 1 zakje bami gorengmix (48 g, Conimex)
  • 4 grote eieren (bijv. scharrel)
  • 50 g gebakken uitjes (bakje 100 g, Conimex)

Voorraadkast en keukenmateriaal

  • 2 el (arachide)olie
  • Wokpan

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Neem de rode peper uit de bamigroente en snijd het steeltje ervanaf. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd de Kipstuckjes grof. Verhit 1 el olie in de wok en bak de Kipstuckjes op matig vuur 3 min. Voeg de bamigroente, rode peper en spitskool toe en bak 5 min. mee. Voeg de bami goreng-mix en 150 ml water toe. Breng aan de kook en zet het vuur uit. Schep de noedels erdoor.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Verdeel de bami over 4 diepe borden. Leg op elk bord een ei en verdeel de gebakken uitjes erover.
AH Kikkererwten

Variatietip

Deze bami is ook lekker met ongezouten pinda’s in plaats van Kipstuckjes.

Bevat per persoon:
  • 585 kcal
  • 31 g eiwit
  • 23 g vet, waarvan 15 g verz.
  • 57 g koolhydraten, waarvan 11 g suikers
  • 3.8 g zout
  • 13 g vezels